Sedež podjetja:

 

TOPTINK D.O.O.

PE: CITY PET, Čopova ul. 6, 2310 Slovenska Bistrica

Št. za DDV: SI 87079593

 

1. Dostava

Izdelke, naročene v spletni trgovini, dostavlja dostavna služba GLS.

Naročene izdelke, oddane do 12:00 ure, ki so na zalogi odpošljemo še isti, oziroma naslednji delovni dan od dneva naročila

Vsa naročila, oddana do 12:00 ure, bodo obravnavana še isti dan. Naročila, oddana po 12:00 uri, bodo obravnavana naslednji delovni dan.

Naročenih izdelkov ne pošiljamo ob sobotah, nedeljah in praznikih.

Cenik dostave blaga:

•         0 € ob nakupu nad  34,99 €

•         3,90 € v primeru, da vrednost blaga ne presega 34,99 €


Prosimo, da ob naročilu navedete točen naslov za dostavo in kontaktno telefonsko številko, kjer ste dosegljivi večino časa. V kolikor ne boste dosegljivi, vam bo kurir na vašem naslovu pustil obvestilo in telefonsko številko, na katero ga lahko pokličete in se dogovorite za ponovno dostavo.

2. Plačilni pogoji

Plačilo po povzetju

Če želite naročene izdelke plačati ob prevzemu, izberite plačilo po povzetju. Plačilo po povzetju je mogoče z gotovino, plačilno kartico.


Plačilo po predračunu

Po oddaji naročila, bomo na vaš elektronski naslov posredovali predračun. Po prejemu plačila na naš transakcijski račun, bo blago v 24 urah odposlano. V kolikor predračun v 14 dneh ne bo plačan, se naročilo stornira.

 

3. Varnost in vračila

Varovanje podatkov


Lastnik (zbiratelj podatkov) spletne trgovine je:


TOPTINK d.o.o.
Čopova ulica 6

2310 Slovenska Bistrica

Toptink d.o.o. se zavezuje, da bo ščitil zasebnost uporabnikov spletne trgovine in razvijal tehnologijo, ki omogoča varno spletno izkušnjo. Ta izjava o zasebnosti velja za spletno trgovino www.malezivali.com


Privolitev

Z uporabo spletne trgovine soglašate z načini uporabe podatkov, ki so opisani v izjavi o zbiranju osebnih podatkov.

Z registracijo v spletno trgovino dovoljujete, da Toptink d.o.o. kot upravljavec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik se zavezuje, da bo vaše osebne podatke in ostale podatke, zbrane v postopku registracije, varoval v skladu z ZVOP-1, ščitil pred razkritjem in posredovanjem tretjim osebam ter jih bo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, izstavitve računa in reševanja morebitnih reklamacij ter ostalo potrebno komunikacijo. Ponudnik se zavezuje tudi k trajnemu varovanju vseh vaših osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov ste odgovorni tudi sami, in sicer tako, da poskrbite za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.


Zbiranje osebnih podatkov

Za nakupovanje v spletni trgovini se morate registrirati. Pri registraciji morate vnesti osebne podatke oziroma podatke o pravni osebi. Vnesti morate podatke za osebni račun, podatke za plačilo in podatke za dostavo.

Podatki za osebni račun, potrebni ob registraciji:

•         Ime(*)

•         Priimek(*)

•         E-poštni naslov (*) (Naslov mora biti veljaven, saj boste nanj prejeli podatke o registraciji. Prav tako boste nanje prejeli novo geslo v kolikor bi pozabili obstoječe)

•         Osebno geslo(*) (Geslo si izmislite sami. Zaradi zaščite podatkov naj geslo vsebuje tudi številke in znake)

•         Ponovitev gesla(*)

•         Telefon(*)

•         ID št. za DDV

•         Pošiljanje e-pošte(*) (Označite ali želite prejemati informacije o izdelkih, novostih,…)


Podatki za plačilo

•         Ime(*)

•         Priimek(*)

•         Telefon(*)

•         Firma oziroma podjetje

•         Vrsta naslova

•         Naslov 1(*)

•         Naslov 2

•         Mesto(*)

•         Država(*)

•         Poštna številka(*)

Polja za vnos podatkov o dostavi so enaka kot pri podatkih za plačilo. Podatki za dostavo se lahko razlikujejo od podatkov za plačilo, lahko pa označite, da želite uporabiti enake podatke kot pri podatkih za plačilo.

Spletna trgovina lahko samodejno zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi vašega računalnika. Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, ki ste jih obiskali v naši spletni trgovini. Ponudnik te informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

 

Sprememba osebnih podatkov

Kadarkoli lahko spremenite svoje osebne podatke, naslov za dostavo in plačilo. To storite tako, da se prijavite v spletno trgovino in izberete možnost Moj račun.

 

Uporaba osebnih podatkov

Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko podatke uporabnikov uporabi tudi za namene internih tržnih raziskav in obveščanje strank tako o novostih v spletni trgovini kot tudi o novostih glede izdelkov ali storitev, ki jih nudi podjetje Toptink d.o.o.

 

Vračila
Vračilo blaga

 

Stvarne napake, pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Stvarne napake

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako.
Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali vrne plačani znesek.

Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Če obstoj napake na blagu oziroma nepravilnost pri opravljeni storitvi ni sporna, mora podjetje čim prej, vendar najkasneje v roku osmih dni ugoditi potrošnikovi zahtevi iz 37.c in 38. člena tega zakona.
Podjetje mora pisno odgovoriti potrošniku na zahtevo najpozneje v roku osmih dni po njenem prejemu, če je obstoj napake na blagu oz. nepravilnost pri opravljeni storitvi sporen.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

V skladu z določbo 43. člena ZVPot ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43. d člena tega zakona.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oz. najkasneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.
Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.
Če je potrošnik že prejel blago in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago. Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo.

Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.Navedba neobstoja pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik v skladu s petim odstavkom 43. člena nima pravice do odstopa v primeru, kadar se proizvodi s strani potrošnika odpečatijo in tako niso primerni za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih razlogov.