Učenje trikov je eden iz med super načinov, da se z vašim kužkom zabavate in ob enem povežete.

Ne smete pozabiti, da mora učenje pri mladih kužkih potekati tako, da je kužku zabavno in da ne izgubi pozornosti na vas. Zato je najboljši način takšen, da se kužka uči več krat na dan po 10 minut, saj mladički ne zdržijo biti dlje časa pri miru.


 

Top nasvet: Opazujte svojega kužka kaj mu pomeni več, priboljški ali igrača. Nekateri kužki imajo raje za nagrado, igračo - nekaterim pa se repki migljajo na priboljške.


IGRAČE ZA PSE


OKUSNI IN ZDRAVI PRIBOLJŠKI


Najlažji  trik za učenje je ˝sedi˝.Kako naučit? Preprosto.

 

Obstajata dva načina.

Prvi in meni najljubši je ta, da kužka pokličete k sebi, se mu počepnete in nato počakate, da se usede, ko to stori ga nagradite. Nato se malenkost pomaknete, da se majhen puhek vstane, ponovno počakate, da se sam usede in ga nagradite, ampak mu sedaj lahko namesto en priboljšek, ponudite tri majhne koščke. Vajo ponovite še par krat – ko opazite, da vaš kuža razume kaj želite, lahko uporabite besedni ukaz ˝sedi˝.

 


Drugi način pa je takšen, da kužka pokličete k sebi in mu v višini smrčka pokažete priboljšek, nato se z roko naslonjeno na njegov smrček, poskušajte pomakniti nazaj proti repku. Ker mu bo smrček˝ prilepljen˝ na priboljšek in ga ne bo želel izgubiti iz pred oči se bo kar sam usedel. Nagradite z priboljškom. Vajo ponavljajte dokler se kuža ob gibu roke ne usede, takoj ko opazite, da razume gib roke, lahko uporabite besedni ukaz ˝sedi˝.

 


Top nasvet: Zelo pomembno je kako se kužku ponudijo priboljški. Ker znajo kužki zelo dobro razmišljati je zelo koristen način nagrajevanja ta, da se kužku ob želenem vedenju ponudi en košček priboljška, ko kuža vajo ponovi naprimer hitreje, bolj natančno ali pa se  približa želenemu ukazu, se ga nagradi z več majhnimi zaporednimi priboljški. S tem  načinom kuža razume, da pri določenem vedenju, dobi več slajših priboljškov in nam to vedenje ponuja.

 

Ob koncu vsakega učenja se z kužkom veselo poigrajte, učenje mora biti zabavno.