ribniki, ribniška oprema ribe, akvariji, hrana za ribe, oprema,... ptiči, papige, hrana in oprema za ptiče-papige,... psi, povodci, hrana za pse, oprema,... muce, hrana in oprema za muce,... plazilci, terariji, hrana in oprema za plazilce,... glodalci, kletke, terariji, hrana in oprema za glodalce,...
dodaj stran med priljubljene pošlji email nastavi za privzeto stran
pasica
domov: osnovna stran o trgovini: lokacija, kontakt, prodaja,... pomoč in pogoji sodelovanja-nakupa vprašanja-odgovori
POGLAVJA
psi
muce
ptici-papige
ribe
plazilci
glodalci
ribniki
elektronski odganjalci
ostalo
STATISTIKA
smo: 26.3.2019
15:24:52
vaš ip: 34.204.52.4
števec: 71736126
POGOJI IN POMOČ
Postopek PRVEGA nakupovanja v spletni trgovini
vpis novega uporabnika

Postopek nakupovanja v spletni trgovini (ČE STE ŽE REGISTRIRANI)
prijava uporabnika

Pomoč pri naročanju

Če vam ta postopek naročanja dela težave: lahko naročilo oddate kar na elektronski naslov, trgovina@malezivali.com ali preko telefona 02/ 843 17 83 (od ponedeljka do petka od 9:00-12:00 in 13:00-17:00, ter ob sobotah od 9:00-12:00).

Potrdilo naročila:
 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo potrjeno.
 • Pri naročanju preko faks-a kupec dobi povratno informacijo po elektronski pošti ali faks-u kot potrdilo naročila
Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanje naročene dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.

Dostava

Na strani pregleda košarice, lahko izberete če želite, da se vam blago dostavi na dom (City, Pošta Slovenije, GLS) ali se boste osebno oglasili in ga prevzeli v trgovini Zoo in vrt ŽAKI.

STROŠKI DOSTAVE
-Pri nakupu blaga v vrednosti NAD 42 €  je DOSTAVA BREZPLAČNA (stroške dostave krijemo mi).
-Pri nakupu blaga v vrednosti do 42€ plačate stroške dostave vi (kupec). Kompletni stroški dostave na dom (City, Pošta Slovenije, GLS), znašajo 4,50€  (enotna cena dostave za vse pošiljke v vrednosti do 42€ je 4,50€).

Stroški naročanja preko telefona ali faksa, gredo na račun uporabnika teh komunikacijskih sredstev.

V ceno stroškov dostave je vključen DDV.

DOSTAVA BLAGA NA DOM
Če prispe naročilo od ponedeljka do četrtka do 15:00 ure, je dostava naslednji dan. Če prispe naročilo v petek do 15:00 ure, je dostava v soboto v strnjenih (večjih) naseljih, ter v ponedeljek v manjših naseljih. Če naročilo prispe v soboto ali nedeljo, je dostava v torek. Če določeno blago ni na zalogi je rok dostave po dogovoru.

Živali naročene preko spletne trgovine mora kupec izbrati in prevzeti osebno v trgovini, saj živali ne pošiljamo po pošti.

Plačilo (cene)

Plačilo blaga je po povzetju in sicer v gotovini. Ob prevzemu blaga prejmete original racun (je priložen blagu).

Vse cene blaga in prevoznih stroškov so v evrih in vsebujejo zakonsko predpisani DDV.

Plačilo je možno tudi preko bančnega računa na osnovi predračuna, pred dostavo (dogovor po telefonu ali e-pošti).

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v malezivali.com spletni trgovini in se lahko razlikujejo od rednih cen v trgovini Zoo in vrt ŽAKI. Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov in konfiguracij brez predhodnega obvestila. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Za morebitne napake se opravičujemo.

ARHIVIRANJE POGODBE

Sklenjena pogodba med naročnikom in prodajalcem ter račun se arhivira na sedežu podjetja DISKOM d.o.o. na Zg. Bistrici 99, 2310 Slov. Bistrica. Pogodbe in kopije računov se arhivirajo na sedežu podjetja. Kupec lahko pridobi kopijo z zahtevo po elektronski pošti na : trgovina@malezivali.com.

Kupec si lahko shrani in kasneje reproducira pogodbena določila in splošne pogoje v elektronski obliki PDF, ki se nahaja tukaj.
Celotna spletna stran (vključno z vso vsebino) je napisana v slovenskem jeziku. Prav tako je sklenjena pogodbanapisana v slovenskem jeziku.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za elektronsko poslovanje.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina malezivali.com - podjetje Diskom d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik) se zavezuje k varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Zakonom o varstvu podatkov ZVOP-1 in Uredbo Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR).

Ponudnik pridobiva podatke ob registraciji uporabnikov, pri ostalih vrstah komunikacije, kot je e-pošta s povpraševanji, reklamacijami, naročili in vračili izdelkov ter komunikacija preko družbenih omrežij ali po telefonu; z nagradnimi igrami.

Ponudnik spletne trgovine malezivali.com hrani pri registriranih članih naslednje podatke:
- ime in priimek,
- e-poštni naslov,
- kontaktni telefon,
- primarni naslov,
- naslov za dostavo,
- državo prebivališča,
- čas in datum registracije,
- druge podatke, ki jih uporabnik sam vnese pri registraciji ali kasneje, npr. davčna številka podjetja.

Številke bančnih kartic in druge finančne podatke ponudnik ne prejema in jih ne hrani.
 
Vsi uporabniki lahko ponudniku prekličejo svojo privolitev do hrambe osebnih podatkov  s kratkim dopisom na naslov: trgovina@malezivali.com.

Vaš profil in vsi z njim povezani podatki bodo izbrisani, le v primeru, da je prišlo do izvedenega naročila, bodo podatki o nakupu hranjeni v skladu z zakonodajo.

Pridobljeni podatki se hranijo do preklica ali do rokov, ki jih predpisuje zakonodaja.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Uporabniki lahko podatke svojega profila preverijo in popravijo v rubriki »Uporabniška prijava« (potrebna je prijava). Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.

Ponudnik bo uporabljal podatke uporabnikov v sledeče namene:

-s privolitvijo uporabnika za predstavitev novosti z e-novicami, na katere se lahko odjavite z izbiro na dnu vsake e-novice.
-za izvedbo naročil,
-za reševanje reklamacij,
-ter hranjenje podatkov o nakupu skladno z zakonodajo.

 Ponudnik bo posredoval osebne podatke v sledečih primerih:
- Pogodbenim podjetjem, ki dostavljajo kupljeno blago, bo ponudnik podal le najosnovnejše podatke, potrebne za dostavo, kot so: ime in priimek ali naziv podjetja, naslov dostave, kraj in telefonska številka.
- V primeru reševanja reklamacij preko ponudnika, bo ponudnik posredoval informacije potrebne za rešitev reklamacije.
- Izjemno razkritje osebnih podatkov: zbrani in obdelani podatki bodo razkriti le v primerih, ki jih določa zakon za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja Diskom d.o.o.

Izvajanje politike zasebnosti


Vse pri ponudniku redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s ponudnikom.

 Za uveljavljanje vaših pravic do izbrisa podatkov, popravkov, omejitev ipd. nam pišite na:

- e-pošto: trgovina@malezivali.com
- naslov: Zoo in vrt ŽAKI, Diskom d.o.o., Čopova ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica
- za pomoč pri uveljavljanju vaših pravic smo vam na voljo tudi na telefonu: 02 843 17 83

V kolikor pa menite, da so vam z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva vaših osebnih podatkov, lahko kadarkoli podate pritožbo pri nadzornemu organu - Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana.

ODSTOP OD POGODBE


Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: trgovina@malezivali.com.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je uporabnik prejel poleg računa in kupljenega artikla. Obrazec se nahaja prav tako tukaj.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Čopova ulica 6, 2310 Slovenska Bistrica ali ga osebno prinese v trgovino.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu nemudoma, oziroma najpozneje v 14 dneh po prejetem obvestilu o odstopu o pogodbi.

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

VRAČILO POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru fizične poškodbe paketa ali manjkajoče vsebine mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri dostavni  službi (paket mora nesti na najbližjo izpostavo dostavne službe tako, da v sestavi paketa ničesar ne spreminja in pri njih izpolni reklamacijski zapisnik). Z dostavno službo bomo reklamacijo rešili v najkrajšem možnem času.

UVELJAVLJANJE STVARNE NAPAKE

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost artikla?
Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?
Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake je uporabnik prejel poleg računa in kupljenega artikla. Obrazec se nahaja prav tako tukaj.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo od 37. do 39. člen določila zakona o varstvu potrošnikov.

Potrošnik mora o stvarni napaki obvestiti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo po tem, ko mineta 2 leti od kar je bil artikel izročen.

GARANCIJE

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Obrazec za vračilo artikla v garancijo se nahaja tu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira Zoo in vrt ŽAKI), ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Več informacij si oglejte na strani Politika odstopa od pogodbe.

IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV


Spore v zvezi s spletnimi nakupi lahko potrošnik rešuje preko spleta, in sicer s pomočjo evropske platforme za reševanje potrošniških sporovna na tej povezavi: https://ec.europa.eu

OPOZORILA KUPCEM

  • ko prodajalcu vračate artikle zaradi reklamacije ali garancije, priložite obrazec za vračilo blaga, ki ga prejmete v paketu poleg računa; priložite tudi fotokopijo računa;
  • blago vrnete na naslov prodajalca (ZOO in vrt Žaki, Čopova 6, 2310 Slovenska Bistrica);
  • blago ustrezno pripravite za transport in ga zavarujte;
  • stroške pošiljanja vedno krije pošiljatelj, razen, če ni drugače dogovorjeno;
  • garancija bo najhitreje rešena, če se uveljavlja pri proizvajalcu oziroma na njegovem pooblaščenem servisu;
  • na telefonski številki prodajalca 02 843 17 83 ali preko elektronske pošte trgovina@malezivali.com lahko dobite vse ostale informacije.
  spletna trgovina www.malezivali.com

KOŠARICA
V košarici se nahaja 0 artiklov
vrednost: 0,00
Naročilo artiklov
UPORABNIŠKA PRIJAVA
Uporabniška prijava

brezplačen prevoz
ANKETA
 
V primerjavi z drugimi klasičnimi in spletnimi trgovinami za male živali, so naše cene:


 
psi-ha
 
Iskanje google

 
 
©2018 malezivali.com | računovodski servis diskom | to spletno stran je izdelal | kazalo